torsdag 23 september 2010

Även vi jobbar på






Vi målar rött allt vad vi kan för att hinna så mycket som möjligt innan kyla och snö kommer. Just nu har vi målat all panel som är uppsatt. Samtidigt drar det ihop sig för husvisning och försäljning av det gamla huset. Så det måste ju städas där också.

Nu händer det mycket inne




Nu börjar det verkligen synas hur rummen kommer att bli inomhus. Rummen tv är längst in där ett fönster skymtar tvättstugan och det som syns mest är grabbarnas allrum. Rummet till höger med två fönster ska bli ett kök. Ja som synes har den här veckan handlat om isolering av innerväggar, inplastning och regling i allarum. Luftspalt i tak i groventré och garage har även hunnits med liksom uppsättning av fönster i garage.

torsdag 16 september 2010

De är mycke nu


Ja då ska tegel och ränndalar på plats. Fönster monteras samtidigt som monteringen av innerväggarna fortsätter. Det har hänt mycket den här veckan. Själva fortsätter vi med rödmålning som måste bli klar innan ställningarna tas ner. B. kommer med elritningar som vi ska gå igenom så att alla uttag m.m. kommer på rätt plats. Vi måste alltså veta nu var vi kommer att ha lampor m.m. Ja vi får ta oss en funderare. Vi håller också på att sälja vårt hus som vi bor i...Det är mycke nu.

onsdag 15 september 2010

Måndag-Tisdag

Tänk vad tiden går fort. Redan inne på byggvecka fyra och visst händer det saker. Under måndagen levererades både fönster och ventilationsanläggning. Första räkningen från L kommer också vilket kanske var mindre roligt. Allt går iaf enligt tidsplanen vilket gillas av oss som tittar på när andra arbetar. :-) Under tisdagen kommer dörrar och taktegel. Nu är det bara att montera, för snickarna alltså........( som är väldigt trevliga)

onsdag 8 september 2010

Inne




Nu har vo kommit in i huset och det börjar synas hur rummen kommer att se ut och var de kommer att ligaa jämfört på hus det ser ut på ritningen. På bilden till vänster syns det som är hall och kök och till höger syns allrum vardagsrum. Reglar fär innerväggar har alltså satts upp och gipsskivor monterats så att gipsdammet yr. Vi sopar och städar och fortsätter våra turer till soptippen två ggr i veckan. Vi har målat allt vitt klart och har börjat måla det röda så att vi hinner med allt på hög höjd innan byggställningen tas bort. Under veckan har även nockplåtar och hängrännor monterats på huset.

lördag 4 september 2010

vitt


Vi målar vitt, vitt,vitt. Man har både smak av färg i munnen och färglukten sitter kvar i näsan hela tiden. Snart får vi i alla fall byta färg till rött.
Samtidigt håller vi på med försäljning av vårt hus som vi bor i nu, städar, kör sopor och bakar till snickarna så det har färskt fikabröd varje måndag. Måste ju se till så att de har det bra. Det lönar sig säkert i längden :-)

onsdag 1 september 2010

Takarbetet fortsätter




Arbetet med att få tak på alla husets delar fortsätter. Den här veckan har groventrén och garaget också fått tak. Takläckt har lagts på alla tak och de fina nu vita brädorna för hängrännorna sätts på plats. Utsidan av huset har klätts med reglar och snickare N har gjort fina luckor till ingångarna för vinden. En på husgaveln och en på garagegaveln. Som ni ser på bilderna har även entren på framsidan påbörjats.
L the boss besökte byggplatsen under söndagen när vi var där och gjorde veckans städning. Mycket sopor blir det speciellt som vår sopstation bara har öppet två-tre dagar i veckan. Vi börjar bli välkända där nu. Vet inte om det är positivt eller negativt. :-)