fredag 26 november 2010

Han kom tillbaka!




Ja rörmokarn alltså, han monterar kranar tvättställ och toaletter. (syns dock ej på bilderna) Samtidigt monteras badrumsinredning och nederskåp och bänkskiva i kök. Under veckan Levereras också innerdörrar och vitvaror. Ska blir spännande när luckor och maskiner kommer på plats i köket.

Nu är det inte många veckor kvar till inflyttning.

Jesus lever!

Kaklingen blev klar under måndagen. Det blev verkligen bra!
Rörmokarn (som börjat kalla Jesus) som vi bara hör ska komma men aldrig ser till dök upp en dag i veckan och satte pannan och tankarna på plats i pannrummet. Så får vi se hur lång tid det tar innan han kommer igen. Luckorna till köket levereras. När allt var klart med luckval och de skulle till att beställas hade lucktillverkaren gått i konkurs....Hastigt och lustigt fick vi byta och tänka om...Lite jobbigt men det blev i alla fall samma färg ek men lite annorlunda utseende än vi hade tänkt. Det blir förhoppningsvis bra i alla fall.

söndag 14 november 2010

Kakling



Kakling hela veckan i badrum, kök och golv i tvättstuga, hall och groventré. Grabbarna får blått i sitt badrum medans vi får orange. Snyggt blir det!
Våra golv levereras under veckan, spännande och se hur det blir när de kommer på plats.

köket


Den här veckan sätts överskåpen i köket upp så att plattsättarna ska veta var kaklet i köet ska sitta. Stuprören kommer också på plats. Fuktmätning av golven i badrummen hela veckan så vi vet att klinker och kakel kan sättas upp nästa vecka. Köket och andra inredningssnickerier + garderober levereras. På fredag kväll kom Kakelgruvan med allt kakel som vi bar in i huset. Nu blir det spännande och se om vi valt rätt nästa vecka.

fredag 5 november 2010

Ännu mer




Den omtalade gula tvättstugan och en liten bit av groentrén i samma färg samt Johans rum med svarta stjärnor och Stefans som går helt i blått.

Flera rum med nya kläder




Allrummet med blåa stjärnor och det grå vardagsrummer som går väldigt snyggt ihop med hallen

Nya kläder på väggarna




Nu har målarna åkt hem till Sthlm utan att bli riktigt klara.....men de kommer tillbaka om någong vecka. En liten besvikelse faktiskt trodde väl att de skulle göra klart när de väl var här.


Här är i alla fall hallen och köket. En bård fattas i köket som kommer upp sedan.

onsdag 3 november 2010

Spackling och målning





Efter att snickarna stressat för att få upp alla taklister och bli klara med allt inför målarnas ankomst så kom de då målarna Fort går det och fint blir det. fortsättning följer :-9

Lösull och färgdiskussioner




Under veckan har vi fått vinden isolerad. Lösull sprutades in, skulle inte vilja byta jobb med dessa killar. Snickarna jobbar på och har fått in fönstersmygar och dörrfoder för innerdörrar. Tankar och skorsten levereras och vi diskuterar färgval med målarna som tycker att vårt färgval i tvättstuga och groventré är lite konstigt men det tycker inte vi så det blir gult som vi har bestämt. Nästa vecka kommer de...spännande